Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο της Παναχαϊκής διαθέτει αρκετές προδιαγραφές για την Σούπερ Λίγκ, αλλά σε περίπτωση ανόδου στην μεγάλη κατηγορία, θα απαιτηθούν βελτιώσεις σύμφωνα με τον Ν 4258/2014, με το άρθρο 56Β του Ν 2725/1999 όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του Ν 4479/2017 αλλά και τον κανονισμό λειτουργίας γηπέδων της Σούπερ Λίγκ.
Στην κατηγορία του γηπέδου της Παναχαϊκής όσον αφορά την ασφάλεια αθλουμένων, αθλητών και φιλάθλων θα πρέπει να τοποθετηθεί συρματόπλεγμα ύψους 2,5 μέτρων μπροστά από κάθε εξέδρα και αν υπάρχει πέταλο ακόμα ψηλότερο ή θα πρέπει να τοποθετηθεί τάφρος ώστε να μην μπορούν να πηδήξουν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές είσοδοι των ομάδων ενώ όπως όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση ώστε να υπάρξει πρόσβαση ΑμεΑ σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου.
Όμως με νέα εγκύκλιο δίνεται παράταση στις ομάδες μέχρι το 2020 για να φτιάξουν τις θέσεις ΑμεΑ. Θα πρέπει να υπάρχουν είσοδοι, έξοδοι διαφυγής όπως απαιτεί η Πυροσβεστική για να αδειάσει άμεσα το γήπεδο.
Σύγχρονα αποδυτήρια και ιατρεία, κάμερες ασφαλείας, ηλεκτρονικό εισιτήριο όπως επιβάλει η Σούπερ Λίγκ , αλλά και η δημιουργία στεγάστρου που στο γήπεδο της Αγυιάς μπορεί να καλυφθεί από την σκεπαστή εξέδρα που καταλαμβάνει χώρο πάνω από το ¼ που απαιτείται με την δημιουργία όμως χώρου VIP αλλά και δημοσιογραφικών θεωρείων στην συγκεκριμένη εξέδρα.
Το πέταλο έχει κριθεί κατεδαφιστέο αφού το 2016 που νομιμοποιήθηκε το γήπεδο με ενέργειες και μελέτες του αρχιτέκτονα Ευθύμιου Μουγγολιά, ακολούθησε εξειδικευμένη μελέτη στατικής επάρκειας από μηχανικό που έκρινε ασύμφορο επισκευής το πέταλο και το έκρινε κατεδαφιστέο ,ενώ στατική ενίσχυση θα απαιτηθεί ενόψει Σούπερ Λίγκ και στις άλλες θύρες.